PRAKTIJK

Elk eerste consult begint met een intakegesprek en - als dat nodig is - een houdings- en bewegingsonderzoek.
Als de situatie daartoe aanleiding behandelt Eduard de Graaff ook in het weekend, 's avonds en/of bij u thuis.
Hij past - in overleg met u - de behandeling toe die het beste bij u past.
Eduard veel ervaring opgedaan met het behandelen van zeer verschillende soorten aandoeningen. Ook heeft hij veel ervaring met het behandelen baby's en jonge kinderen.

 

Reguliere en psychosomatische fysiotherapiepraktijk_rug.jpg
Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat: soms worden ze veroorzaakt door spanning en/of stress, vaak ook zijn ze het gevolg van werk, een ongeluk, ziekte of het ouder worden.
De fysiotherapeut probeert de klachten te verminderen door het geven van bijvoorbeeld oefentherapie, massage of elektrotherapie. Natuurlijk geeft hij daarbij ook advies en begeleiding.

 

Eduard de Graaff
Eduard de Graaff heeft ruim 30 jaar ervaring als fysiotherapeut.
Hij oefent zijn beroep uit met oog voor het welbevinden van zijn patiënten. ‘De behandeling moet het lichaam van de patiënt aanmoedigen om zichzelf te herstellen', zegt Eduard. ‘Ik wil een fysiotherapeut zijn die naar zijn patiënt kijkt als een mens die uit meer bestaat dan botten en spieren alleen.'


Complementaire therapie

De afgelopen jaren heeft hij kennis gemaakt met en (veel) cursussen gevolgd in bijvoorbeeld Shockwave, de Bowen Techniek, Upledgertherapie, Medical Taping en ontspanningstherapie. ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze specialistische (fysio)therapieën een belangrijke aanvulling en verrijking zijn voor het vak van fysiotherapeut', is zijn stellige overtuiging. ‘Ik ga me ook zeker nog verder ontwikkelen, er valt nog heel veel te leren, zeker als je ervan uitgaat dat veel klachten deels veroorzaakt worden door andere dan lichamelijke belasting: klachten kunnen voortkomen uit stress, toxische belasting of bijvoorbeeld elektromagnetische belasting. Daar wil ik me verder in verdiepen, zonder daarbij de ‘gewone' fysiotherapie uit het oog te verliezen. Uiteindelijk is dat mijn kapstok, waar ik zelf meerdere oplossingen aan kan ophangen.'

 

Shockwave
Sinds een aantal jaren behandelt Eduard met de methode Shockwave. Tot nu toe in de praktijk van een shockwave-expert, maar inmiddels  heeft hij zoveel ervaring opgedaan (meer dan 9000 behandelingen) dat hij deze vernieuwende methode in zijn eigen praktijk toepast.

Shockwave in het kort
Extracorporale shockwave therapie (ESWT) kortweg Shockwave genoemd is een moderne methode die bij diverse aandoeningen goede resultaten geeft. Shockwave zijn geluidsgolven.  De Shockwave-apparatuur geeft ’stootjes’  die af die precies op de juiste plek, pezen, spieren en kapsels, hun genezende werk doen.
De golven vergruizen  kalk in pezen en kapsels zodat ze door het lichaam worden afgevoerd.  De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Zij stimuleren het eigen herstelmechanisme van het lichaam, waardoor verzwakt weefsel steviger wordt en een grotere belasting aan kan.
De golven worden afgegeven door een ‘behandelpistool’. De behandeling duurt per keer niet langer dan vijf tot tien minuten.
Vaak is een beperkt aantal behandelingen al voldoende voor een aanzienlijke verbetering van de klachten of zelfs volledige genezing.

 

Bowen Techniek
Eduard de Graaff werkt veel volgens de Bowen Techniek, juist omdat deze techniek een beroep doet op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
De Bowen techniek werd ontwikkeld door de Australiër Thomas Ambrose Bowen(1916-19eduard_praktijk.jpg82).
Hij behandelde er in de zeventiger jaren van de vorige eeuw zo'n 13.000 patiënten per jaar mee. Daarvan had 88 procent van de patiënten niet meer dan twee of drie behandelingen nodig.
In veel landen gebruiken inmiddels duizenden therapeuten deze techniek met groot succes, maar in Nederland is Bowen nog relatief onbekend.

Deze bijzondere techniek kan bij (bijna) elke klacht worden toegepast. De techniek kent geen contra-indicaties en gaat heel goed samen met homeopathie, bachremedies, eventuele medicaties en oefeningen. Bovendien is de techniek geschikt voor mens en dier.
Lees hier meer over deze bijzondere techniek.


Echografie
Eduard de Graaff heeft in 2009 de cursus Musculoskeletal Ultrasound gevolgd en de praktische vaardigheidstoets positief afgerond. Dat geeft recht op een vermelding in het Register Echografie van Fysus.
Fysus heeft in samenwerking met de VEGE (Vereniging Eerstelijns Gecertificeerde Echografie) een register ingesteld voor fysiotherapeuten met een bijzondere bekwaamheid in echografie.

 

Klachten 
U kunt bij Praktijk de Graaff terecht met (onder andere) de volgende klachten:

 

  • Frozen shoulder
  • Hemiplegie (halfzijdige verlammingen)
  • Heup-, knie- en enkelklachten
  • Hiel- en botpijn
  • Hoofdpijn en migraine
  • Hyperventilatie
  • Maag-, darm- en stoelgangklachten
  • Menstruatieklachten
  • Overgangsklachten Parkinson
  • Rug-, nek-, schouder- en armklachten
  • Slapeloosheid
  • Sportblessures
  • Stress, burn-out
  • Tennisarm'
  • Vermoeidheidsklachten
  • Whiplash